Restorani

Kafana Kafana

Kafana Kafana

Đušina 5
11000 Beograd centar

Telefon 011/323-7810

Telefon

Ocenite:
Glasali ste!
Podelite sa prijateljima:

Kuhinja: DOMAĆA
Radno vreme:
10:00 - 01:00 h. Nedeljom restoran ne radi.
Kartice: sve osim Dinersa
Parking: da sa 10 mesta (2. zona)
Prevoz: Bus - 65, 23, 65, 79; Tramvaji - 2, 5, 10; Trolejbus - 41, 40
Bašta: da, sa 60 mesta
Kućni ljubimci: da, u bašti
Muzika:

  • sredom: etno klasik prerađena
  • četvrtkom: ruske i ciganske romanse
  • petkom: yu pop-rok nostalgija
  • subotom: izvorna muzika u pop aranžmanima
  • extra: restoran je prilagođen i osobama sa invaliditetom


Obrok za dvoje, bez vina: niska cena

U gradu poznata kao "kafana bez imena" ili kafana Kafana, smeštena je u trošnoj prizemnoj kući, duboko zavučenoj u dvorištu. Prilaz je dobro obeležen, tako da nećete zalutati i ne dajte da vas okolina obeshrabri.

Ambijent je potpuno jednostavan. Karirani stolnjaci, plafon od trske, neravni zidovi i "sklepan" drveni nameštaj. Na policama i o gredama nalazi se gomila starudije koja daje mestu dodatnu starinsku notu. Leti radi i prijatna bašta — u dvorištu u kome se komšije dovikuju i igraju deca. U svemu tome ima puno šarma; jedino nije baš zgodno što je i toalet u istom stilu (čist, ali rasklimatan).

U Kafani se, naravno, služi nacionalna hrana. Jelovnik se donosi samo na zahtev: ovde je najbolje saslušati prijateljsku preporuku kelnera. Tako smo se mi odlučili za dimljenu pastrmku i jagnjeće pečenje i — nismo pogrešili. Pečenje je bilo „šareno“ — malo rebara, malo krtine, malo masno, malo mršavo, na pečenom krompiru, još vruće. Koga briga za zdravu hranu!

O hrani ovde ne filozofiraju mnogo - pripremaju je na jednostavne načine za koje svi znamo, odlično i u ogromnim porcijama. Cene su jake za nivo kafane, za centar grada - niske; sve u svemu, pristojno i korektno. Na vinskoj karti su mahom domaća vina, po takođe pristojnim cenama. Uslugom smo bili veoma zadovoljni.

U Kafani svira živa muzika, svakog dana sem utorkom, uglavnom akustične gitare i provereni repertoar. Đušina 5, Beograd

Kafana Kafana
Kafana Kafana
Kafana Kafana
posao300x200)